Translate

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τι έγινε ρε παιδιά;;;

Καιρό είχα να σας πω τα νέα μου φιλαράκια, ξεκουραζόμουν βλέπετε! Μ' έχουν τρελάνει στη βόλτα τώρα τελευταία που ανακάλυψε ο Σοβαρός νέο παρκάκι στη γειτονιά . Αυτό μάλιστα! Γύρω γύρω γκαζόν, σκαλιά να ανεβαίνω, σκυλούρες να τρέχω, αλλά μάλλον τρέχω πολύ και τα 'φτυσα! Είναι επειδή οι νέοι φίλοι είναι τουλάχιστον δύο φορές στο μπόι μου, με ψηλά πόδια που καλπάζουν κι εγω τρεχω να τους ξεπεράσω. Πάντως, βολίδα είμαι η άτιμη. Ο κουραμπιές-βολίδα που λέει κι η ξανθιά. Ας μη σχολιάσω.

Άλλο ήθελα όμως να σας εξιστορήσω σήμερα. Τον πόνο μου. Έμπλεξα πάλι με τις ακατανόμαστες που να τις φάει το μαύρο σκοτάδι...Είναι που είναι αυτές πολλές στη γειτονιά, γεννοβολάνε κι όλας και γίνονται περισσότερες. Ήρθε πάλι  η Ανοιξη που εκτός από λουλούδια, φέρνει και τόνους μικρού σιχαμένου γατιού. Μπλιαξ! Η δικές μου έχουν σταμπάρει όοοοολες τις αυλές και γωνίες της περιοχής που υπάρχουν γατιά μωρά κι έχω και σοβαρές υποψίες ότι πάνε και τα χαϊδολογάνε πίσω από την πλάτη μου. Κάτι μυρίζω εγώ στα χέρια τους, μα κάνω τη χαζή γιατί δεν έχω αποδείξεις.

Ξεκινάμε ένα ωραιότατο απόγευμα να πάμε βολταράκι με την ξανθιά, όπως συνήθως, αλλά η βόλτα εξελίσσεται στον μεγάλο περίπατο της Λούσης γιατί θέλει να κάνει χιλιόμετρα και σέρνει κι εμένα μαζί για να μη βαριέται. Στην επιστροφή, σταματάμε σ' έναν φράχτη πολυκατοικίας και κάτι κοιτάζει με χαμόγελο. Λέω μέσα μου κάτι καλό θα ναι και βάζω το λευκό μουσούδι μου ανάμεσα στα δύο κάγκελα για να δω κι εγώ να χαρώ. Ωχ αμάν αμάν!!! Ακούω νιαούρισμα-στριγκλιά και βλέπω να πετιέται από το βααααααθος του παρτεριού γάτα μαινόμενη που μου σημάδευε το μάτι!!! Γρήγορα την αποφεύγω κάνοντας βήματα πίσω αλλά επιτίθεται κι άλλη γάτα, η κουμπάρα της προηγούμενης μάλλον, από τη γωνία της αυλής που ήταν και πέντε μέτρα μακριά. Ωωωωωω μας την πέσανε λέμε. Γιατί ρε παιδιά; τι έκανα πάλι; Πείραξα κανέναν; Δάγκωσα; Γαύγισα; Μόλις που πρόλαβα να δω κάτι μικρά γατιά στην πρασιά και ήρθατε να με φάτε...Η δικιά μου με τράβηξε βέβαια γρήγορα μακριά γιατί κι αυτή αιφνιδιάστηκε αλλά μου είπε ότι έτσι κάνει μια σωστή μαμά, προστατεύει τα μικρά της από τους εχθρούς. Μάιστα...το καταλάβαμε.

Προχτές άντε πάλι βόλτα - μαραθώνιος με τον αρχηγό σοβαρό. Κάτι μύρισα σε μια αυλή, πάω να δω, μου την έπεσαν δύο πάλι γάτες (ξαδέλφες μου φάνηκαν αυτές) για να μου βγάλουν τα μπιρμπιλομάτια μου οι σιχαμένες. Με πήρε ο σοβαρός κι όπου φύγει-φύγει, είναι επικίνδυνα πλάσματα αυτές όταν έχουν μωρά.

Στο σπίτι τα διηγηθήκαμε στην ξανθιά, η οποία κουνούσε το κεφάλι της και μας είπε πάλι πόσο νοιάζεται η μάνα για τα μικρά της και πως όλες οι μάνες του ζωικού βασιλείου είναι ίδιες, κι έχουν το ένστικτο να προστατεύσουν τα παιδιά τους και μας έπρηξες κυρία μου, εντάξει έχουν δίκιο οι γάτες κι εγώ άδικο!

Μετά βέβαια το σκέφτηκα και λέω ''Λούση έχεις κι εσύ μαμά'' άρα αν βρεθείς σε κίνδυνο θα σπεύσει (ε ρε τι έχω μάθει φέτος ) να σε προστατεύσει. Χμ!

Αμ θα σου σκαρώσω εγώ καμιά χοντρή πλάκα μανδάμ, θα βάλω να με κυνηγήσει ένας μεγάλος αρκούδος για να δω...θα ρθεις να με σώσεις; Ε;;;;;;